Info
Kalender

De kalender is leeg

 Overstappen op VISTA

Gepubliceerd op 8/21/2008 8:43:00 PM - Vergruizelen

Het is onduidelijk waarom je dat zou willen, maar (zoals al eerder gemeld) ben ik overgestapt op WINDOWS VISTA. Ik geloof dat ik nu wel een soort werkbare versie op mijn PC heb staan.

q2269img1.gif

Dat viel nog niet eens mee. Voordat je alles weer hebt zoals je dat wilt. De e-mail, de programma's, de mappen, de websites, enz. Bovendien moet je bij VISTA behoorlijk hard werken om de boel zo in te stellen zodat het allemaal een beetje fatsoenlijk wil draaien en alles doet wat het moet doen. Dit is (denk ik) voor 90% gelukt.

q2269img2.gif

Zorgelijk is (bijvoorbeeld) dat je voor de meeste apparaten/onderdelen andere stuurprogramma's nodig hebt dan VISTA in eerste instantie gebruikt. Mijn geluidskaart, bijvoorbeeld, had in eens geen LIJNINGANG meer!? Je moet dan een apart stuurprogramma gaan downloaden bij de fabrikant. Op zich geen probleem, maar een hoop werk.

Daarnaast is het installeren van allerlei programma's wel problematisch, soms. Als eerste moet je in VISTA gewoon maar ALTIJD als ADMINISTRATOR inloggen. Dan nog zeurt ie nog wel 's dat je geen rechten hebt. Mijn hemel, wie dan wel? Je bent in ieder geval verlost van dat irritante schermpje dat je weer iets wilt wat ie eigenlijk niet wil.

q2269img3.gif

Eén probleem heb ik nog niet opgelost. In een DOS-scherm kan je de programma's niet op een volledig scherm draaien.

q2269img4.gif

Dat is erg vervelend want daar gebruik ik er nogal een aantal van... Gisteren heb ik nog eens een poging gedaan om het standaard VGAstuurprogramma te installeren. Daarna hab ik helemaal geen beeld meer. Zelfs niet na opstarten in VGA-mode of 'veilige modus'. Ik ga straks nog 's een poging wagen.

Kortom... 't allemaal erg onhandig. Mijn voorlopige conclusie? Ik vind het allemaal zeer gebruikersonvriendelijk, 't is traag, erg onhandig allemaal en eigenlijk deugt het van geen meter. Maar uiteindelijk zal het wel weer werken zoals ik dat wil... Voorlopig gebruik ik dan af en toe de FILESERVER maar als hulpje voor de programma's en oplossingen die op VISTA niet willen draaien.

 8/21/2008 10:08:36 PM

Ik geef het op. Geen VOLLEDIG scherm dan maar in VISTA. Ik vind het een aanfluiting, maar niets helpt... Het stomme is dat de werkwijze via het standaard VGAstuurprogramma op mijn laptop met VISTA wel werkt. Ik kan daar gewoon in een volledig dosscherm werken. Maar eigenlijk wil ik dat helemaal niet...:-(

 Door: Naschrift

 8/22/2008 11:19:02 PM

Zoals je zelf al schrijft. Waarom VISTA? Waarom Windows? Zelf gebruik ik OS X. Op een Mac. Zonder problemen. Doet wat je wilt, en is zeer stabiel. Er komt een tijd dat je niets anders meer wilt :-))

 Door: Bernard

 8/23/2008 1:24:47 AM

Tja, ik weet het. Het is vragen om moeilijkheden. Maar ja, na 3.1, 95, 98, Milenium, 2000 en XP wil je wel 's wat anders...:-) Vista is wat dat betreft een volstrekte aanfluiting: "Usually, new software enables you to do more with your computer. Vista, though, is designed to restrict what you can do." Misschien is overstappen op een MAC wel het beste...

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...