Info
Kalender

De kalender is leeg

 We glijden af

Gepubliceerd op 6/23/2008 1:25:00 PM - Vergruizelen

Als ik zoiets zou schrijven dan krijg ik vast commentaar. Probeer nu toch eens een beetje positief te blijven. Waarom doet iedereen altijd zo negatief over het HBO? Voor de organistatie van de Onderwijsdagen 2008 is het kennelijk geen probleem:

"Er is een algemeen besef dat de kwaliteit van het Nederlands hoger onderwijs langzaam maar zeker afglijdt. Er is veel aandacht voor kwaliteitszorg: de benodigde inspanningen rond de accreditatie van opleidingen zijn gigantisch. Tegelijkertijd gaat de bekostigingsstructuur van onderwijsinstellingen niet uit van de kwaliteit van het onderwijs, maar van het aantal instromers en afgestudeerden. Docenten klagen over onkunde van groeiende managementlagen, wat ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs."
http://owd2008.surf.nl/owd2008/index.php?id=287&oldid=214

Maar is dat nu zo? Afglijden? Accreditatiegestuurd onderwijs? Onkunde? Zou iemand dan misschien ook kunnen uitleggen op grond waarvan deze conclusies gerechtvaardigd zijn? Maar ik snap het wel. Het is gewoon handel. De vraag is namelijk:

"..of de inzet van digitale systemen leidt tot kwaliteitsverbetering, of dat het alleen bureaucratie in de hand werkt? En zorgt de inzet van ICT vooral voor aantrekkelijker onderwijs, of kan het ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs?"
http://owd2008.surf.nl/owd2008/index.php?id=287&oldid=214

De conclusie zal dan wel zoiets worden dat je als je digitale systemen goed inzet dat dit ten goede komt aan het verbeteren van de kwaliteit... zoiets.... Bij welk loket moest ik ook alweer zijn?

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...