Info
Kalender

De kalender is leeg

 Ophokplicht

Gepubliceerd op 11/28/2007 10:42:00 AM - Vergruizelen

Het blijft een bijzonder fenomeen. Schoolleiders roepen moord en brand over de ophokplicht van leerlingen, de zogenaamde 1040-uren regeling, maar niemand wil van wijken weten. Leerlingen protesteren, gooien wat met een ei en voila, iedereen is om:

"Maar de partijen erkennen wel dat de stakende leerlingen ‘een punt hebben’, als ze in opstand komen tegen nutteloze ‘ophokuurtjes’, die sommige scholen gebruiken om aan het wettelijk voorgeschreven aantal uren te komen."
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article482117.ece

Nee, het roer is nu helemaal om:

"Van Bijsterveldt wil dat alle leerlingen in de onderbouw jaarlijks minstens 1.000 klokuren les krijgen. De resterende 40 uur mogen worden gebruikt voor buitenschoolse activiteiten, die niet voor alle leerlingen verplicht zijn."
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article482117.ece

Eens kijken 1000 uur les... in 36 weken, 5 dagen per week? Dat is dan 5,6 uur les per dag... Eigenlijk zijn het 40 weken, maar dat haalt niemand. Klinkt toch niet helemaal als onmogelijk!?

"Het Landelijk Aktiekomitee Scholieren (LAKS) heeft al gezegd met de huidige plannen geen genoegen te nemen. Als het bij deze versoepeling blijft, roept het LAKS op tot een grootschalige staking, vrijdag op het Haagse Malieveld. Van Bijsterveldt roept scholen op verzuim te melden, zodat de gemeente leerplichtambtenaren kan inzetten."
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article482117.ece

Was er bij de invoering van de tweede fase en het studiehuis ook niet zo iets? Een steen door de ruit en meteen verzachtende maatregelen? Volgens mij wel... dus als je iets wilt bereiken dan kan je 't beste hopen dat leerlingen actie ondernemen.

 1/27/2008 12:50:11 AM

"De scholen zeggen dat het onmogelijk is om de norm te halen met de bekostiging die ze nu ontvangen. Daarom hebben ze besloten om zich niet meer in te spannen om de lesurennorm met kunstgrepen alsnog te halen."

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...