Info
Kalender

De kalender is leeg

 Dat is ook toevallig

Gepubliceerd op 11/21/2007 12:31:00 PM - Vergruizelen

"(Novum) - Een kwart van de lessen in het voortgezet onderwijs in Den Haag wordt gegeven door onbevoegde docenten. Reden daarvoor is het lerarentekort. Dat staat in een petitie die schoolleiders dinsdagmiddag aan de Tweede Kamer hebben aangeboden. De schoolleiders vrezen voor de kwaliteit van het onderwijs en luiden de noodklok.

Volgens het actiecomité Schoolleiders Voortgezet Onderwijs is het hoog tijd dat het kabinet een advies van de commissie onder leiding van Rinnooy Kan uitvoert. Daarin stond onder meer dat de regering meer moet doen om het vak van leraar aantrekkelijker te maken om het lerarentekort tegen te gaan. Volgens de schoolleiders is daar minstens 1,1 miljard euro voor nodig.

De regio Haaglanden voert volgens de schoolleiders de lijst aan als het op het percentage onbevoegde leraren en op het lerarentekort aankomt. Het actiecomité wijst er verder op dat het lerarentekort toeneemt. In de regio staan ongeveer dertig scholen voor voortgezet onderwijs met zo'n 25 duizend leerlingen."

Kwart docenten in Den Haag onbevoegd

Zou dat misschien komen doordat er geen lerarenopleiding is in Den Haag!?

 11/25/2007 9:30:18 PM

"Hogeschool INHOLLAND heeft een aanvraag ingediend bij het ministerie om te mogen starten met een tweedegraads lerarenopleiding in Den Haag."

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...