Info
Kalender

De kalender is leeg

 Geniet van de natuur

Gepubliceerd op 10/13/2007 9:22:00 PM - Vergruizelen

Op de Veluwe is het weer schieten geblazen:

"DRIEBERGEN (ANP) - Op verschillende campings op de Veluwe zijn de afgelopen tijd wilde zwijnen afgeschoten die een direct gevaar vormden voor campinggasten. De beesten beuken tegen caravandeuren en morrelen aan tenten om bij voedsel te komen."
nrc

Wil je een beetje van de natuur genieten gaat die natuur een beetje vervelend doen. Nee, natuur is fijn, maar het moet wel leuk blijven. 

"Het Faunafonds stelt dat het aantal wilde zwijnen op de Veluwe dermate groot is dat het niet lukt om hun aantal binnen de perken te houden met alleen de zogenaamde lokmethode. Hierbij worden de dieren gelokt met voer en schieten jagers ze vervolgens af. Deze zomer zijn zo al 2350 dieren gedood, maar nu er volop eten in het bos is laten de zwijnen zich niet meer lokken met extra voer."
telegraaf

Eigenlijk is hier helemaal geen sprake van natuur. Het is gewoon een parkje met beesten. Nu de natuur kennelijk zelf voor voldoende voedsel zorgt (ook behoorlijk irritant) gaat het helemaal mis. Het schijnt dat men zolangzamerhand struikelt over de wilde zwijnen. Nou ja...  dat is natuurlijk ook niet alles.

Maar ergens klopt er dan iets niet...!? Betekent dit nu dat de beesten zich niet laten lokken omdat ze liever op de camping zitten? Of zijn campinggasten gewoon betere zwijnenlokkers? En moet je die beesten dan niet gewoon gaan lokken met campinggasten?

 10/14/2007 8:51:14 PM

"De demonstranten stellen dat boeren en jagers, daarin gesteund door de overheid, de populatie van wilde zwijnen willens en wetens vergroten om zo een excuus te hebben voor het afschieten van de dieren."

 Door: Naschrift

 10/15/2007 12:44:40 PM

Jagers mogen meer zwijnen schieten. De dieren laten zich echter niet lokken.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...