Info
Kalender

De kalender is leeg

 Creatief met cijfers

Gepubliceerd op 5/17/2007 8:13:00 PM - Den Haag

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag is er uit. Er komt een VCP (verkeerscirculatieplan). Het aardige van het plan is dat het niet gaat werken. Dat weet iedereen ook wel, maar ja, je moet toch wat om in ieder geval het idee te geven dat je iets doet, want kleine stapjes is beter dan stil staan. Volgens mij kan je om vooruit te komen beter een aanloopje nemen en een flinke sprong maken, maar vooruit maar...

"Van de eerste berekeningen werden we niet echt blij. Die wezen op een ernstige verslechtering van luchtkwaliteit in de stad, in plaats van op een structurele verbetering. Vooral omdat er door de omleidingen méér kilometers zouden worden gemaakt door méér verkeer. Maar nieuwe berekeningen hebben laten zien dat er wél structurele milieuwinst zal zijn. Want het luchtkwaliteitsprobleem bij de Veerkades wordt opgelost. Ondanks intensiever gebruik van de CentrumRing en de Vaillantlaan ziet het ernaar uit dat de luchtkwaliteit in de stad als geheel verbetert."

Dat klopt... want als je de vervuiling (die toeneemt!) verdeelt over een groter oppervlakte dan lukt dat wel. Je begrijpt het gaat er ook niet om de vervuiling terug te dringen, maar om het beter te verspreiden... sterker nog: de vervuiling zal verder toenemen... maar beter verspreid, dus minder erg. Dat vind ik wel een mooi idee. In absolute zin neemt de vervuiling toe, maar in relatieve zin neemt het dan af... een geweldig plan dus...  en 't kost slechts 40 en 70 miljoen euro, dus wat is het probleem?

bron: SP heeft geen idee

Zie ook VCP verschuift luchtvervuiling naar de Vaillantlaan

Het lijkt een beetje op onze kenniseconomie... je moet niet zorgen dat mensen beter opgeleid raken, maar je moet de domheid gewoon beter verdelen.

 5/17/2007 10:03:47 PM

Dan zal ik het 2e deel van het artikel ook even citeren: "Het hoeft geen verbazing te wekken dat de SP weer eens tegen is. Jammer genoeg blijft het daar wel zo'n beetje bij. Elke stap om het autoverkeer aan te pakken zal op enorm veel weerstand stuiten. De SP luistert en articuleert alleen de kritiek. De SP is ook tegen betaald parkeren als de meerderheid van de wijk er tegen is. De SP is tegen sociale woningbouw als er groen voor moet worden opgeofferd, en ongetwijfeld tegen het aanleggen van groen als er sociale woningbouw voor moet worden opgeofferd. Kortom: met de SP staat alles stil. Een alternatief plan - je zou het als één na grootste oppositiepartij eens kunnen proberen - dat op méér draagvlak in de stad kan rekening is in geen velden of wegen te bekennen. Logisch, want de SP heeft geen idee."

 Door: David

 5/17/2007 10:06:53 PM

Dit begrijp ik niet. Een zelfrespecterende partij als GroenLinks heeft het toch niet nodig om steeds maar weer met het vingertje te wijzen naar de SP? Doe gewoon wat je zelf belangrijk vindt, leg het uit en probeer iets te bereiken in deze wereld. Maar waarom zou je je verlagen tot dit soort kinderachtig gedoe. De SP die redt zich zelf wel, geloof ik... Bovendien zit GroenLinks in het college en kennelijk tegen elke prijs. Dat geeft niet... de kiezer beslist uiteindelijk of dat nu wel zo'n goed idee was!

 Door: Willem

 5/17/2007 10:49:09 PM

Nee Willem, zo gaat dat niet. Waaruit je citeert is uit een artikel waar Heleen Weening reflecteert op het VCP. Daarin komt het woord SP niet voor, dus je wordt op je wenken bediend. Je kiest er echter voor als bron een artikel van mij te kiezen wat zoals je hebt gemerkt niet op de groenlinkssite, maar op mijn eigen site staat. Daar kan ik natuurlijk wel de hele tijd gaan vertellen dat GroenLinks goedbezig is, maar dan wordt het niet meer dan een verlengstuk van de 'officiële' partijpropganda. Ik neem aan dat je het me niet kwalijk neemt dat ik af en toe ook in ga op uitingen van andere partijen in de raad. Dat is heus niet alleen de SP. Meest recent was het de VVD waar ik mee schermutselde. In dit concrete verband is het wat mij betreft de opstelling van de SP overigens zeer relevant, omdat het een partij is die op de drempel van meebesturen staat. Landelijk, lokaal en uiteindelijk ook provinciaal. Dan verwacht je iets meer dan alleen maar 'tegen'. Om antwoord te geven op je vermoeden: ik vraag me af op de SP zichzelf redt, en vraag me ondertussen af hoe de SP dit had aangepakt als stadsbestuurder. Het is namelijk ook erg makkelijk om elke kritiek af te doen als kinnesinne of afgunst. Daar is wat mij betreft geen enkele sprake van namelijk.

 Door: David

 5/17/2007 11:17:44 PM

Eh...!? "...omdat het een partij is die op de drempel van meebesturen staat". Dat is pas echt vreemd! Je bestuurt mee of niet... meer mogelijkheden zijn er niet. Je doet mee of niet. In het eerste geval ben je verantwoordelijk. In het tweede geval kan je doen wat je wilt...:-)

 Door: Willem

 5/18/2007 4:52:43 PM

En dat is dan ook precies wat de SP doet. Die roepen maar wat, zonder zich om consequenties of draagvlak te (hoeven) bekommeren. En besteden en passant eenderde van hun reactie aan het beschimpen van GroenLinks en PvdA. Doorzichtig en gemakkelijk, maar als jij je daar thuis bij voelt, prima. "De SP wil inzetten op terugdringing van het autoverkeer." Dat wil vrijwel iedereen. Dit VCP - inclusief flankerend beleid - is daartoe een eerste stap. 'Die miljoenen euro's' zijn nodig voor flankerende maatregelen. De SP doet - geheel onterecht - vóórkomen alsof er onnodig met geld wordt gesmeten. Als de SP weet hoe het gratis kan dan hou ik me aanbevolen. Ik verwacht echter niet zoveel, want de SP heeft in dit verband echt geen idee.

 Door: David

 5/18/2007 9:15:02 PM

Tja... of ik me thuis voel bij de SP? Nee, dat kan je niet zeggen. In de SP kan je niet wonen! Ik vind overigens 'beschimpen' nog best wel aardig: ze nemen jullie in ieder geval nog een beetje serieus en dat zie je toch maar zelden. Maar verder? Eigenlijk heb ik geen idee!:-)

 Door: Willem

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...