Info
Kalender

De kalender is leeg

 Module-evaluatie

Gepubliceerd op 4/19/2007 1:30:00 AM - Goed geregeld

Ik geloof dat ik onlangs voor het eerst de resultaten gekregen heb van de module-evaluaties. Dit is een manier om studenten anoniem een module te laten evalueren. Daar ben ik op zich niet tegen. Dat kan als docent toch veel informatie opleveren en misschien zelfs een aanleiding zijn een module eens drastisch te verbouwen...

Maar (zoals gebruikelijk) vind ik dat als je iets doet dan moet je het goed doen. Je moet zo'n evaluatie in ieder geval nooit tijdens de toets doen. Dat kan echt niet. Ik zelf zou dan liever kiezen voor de laatste bijeenkomst. Je kan dan de 'anonieme evaluatie' doen en het er gewoon eens over hebben... Maar ja dan moet je geen vragen gaan stellen over de 'kwaliteit van de toets'. Over de formulering en de opzet van het formulier kan je dan nog wel enig nader onderzoek doen. Persoonlijk denk ik niet dat studenten kunnen beoordelen of een bepaalde module 'relevant is voor het toekomstig beroep' en of de module wel als vertrekpunt 'de beroepspraktijk van de leraar' heeft. Maar goed, je kan niet alles hebben...

Maar je zal toch maar een vak als statistiek 1-3 geven waarin je o.a. centrummaten behandeld en je krijgt de volgende module-evaluatie terug:

Vooral vraag 14 is interessant. Dit is een soort 'rapportcijfer' voor het totaal... op een schaal van 1 t/m 10. De hoogste score is een 8, de laagste is een 7 en het gemiddelde is dan een 5,5. Maar beste mensen, dat kan helemaal niet... Hier kan ik dus verder helemaal niets mee... Wel jammer, 24 deelnemende studenten aan een zelf ontwikkelde module en dan 3 respondenten? En nu?

 4/19/2007 6:03:35 PM

Ach een gemiddeld cijfer van 5,5 is in ieder geval wel voldoende en wie maalt erom hoe dat cijfer nu tot stand komt. Niet verder vertellen maar mijn laagste cijfer in een soortgelijke beoordeling was een 0 en ik geef ook nog steeds les :-) Hoe dat kan met die 0..... nou ja een enquete die door geen enkele student is gevuld geeft toch als gemiddeld cijfer een 0 nietwaar....... En kost ook nog 100 euro aan verwerkingkosten.

 Door: JaDeX

 4/19/2007 7:02:05 PM

Hihi... typisch ICT: alles gaat automatisch maar niets vanzelf...

 Door: Willem

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...