Info
Kalender

De kalender is leeg

 Onderwijs op dieptepunt?

Gepubliceerd op 1/29/2007 11:48:00 PM - Vergruizelen

Al weer enige tijd geleden (sommige RSS-feeds druppelen nog wat na):

"Een derde van de leraren is het plezier in hun werk kwijt. Ze voelen zich onveilig, eenzaam en niet serieus genomen door hun collega's. Ook hebben ze genoeg van de steeds veranderende lesmethoden. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van Stichting Sto(m)p onder duizend docenten, leerlingen, ouders en directeuren op zestien scholen in het basis- en voortgezet onderwijs verdeeld over heel Nederland."

Is er ook iemand die gecontroleerd heeft hoe dit onderzoek is uitgevoerd? Uit de informatie op de website van de stichting maak ik op:

  1. Er zijn 1000 leraren, directieleden, ouders en leerlingen geënquêteerd.
  2. Nadat onze medewerkers de afgelopen maanden diverse scholen hebben bezocht voor het afnemen van een enquête...
  3. Naast dit onderzoek zijn wij bezig met de ontwikkeling van een confronterende theaterproductie...

Eh.., de scholen zijn dus niet willekeurig uitgekozen, de stichting heeft een belang bij de uitkomst van het onderzoek en het is mij volstrekt niet helder of hier nu sprake is van een respresentatieve steekproef of een volstrekt willekeurige samenloop van omstandigheden. De stichting zal toch 'zomaar' een school bezoeken. Ik ga er van uit dat ze worden uitgenodigd... en dat zal niet zonder reden zijn... kortom?

Maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Publiceren maar! Het gaat ZOOOOOOO slecht met het onderwijs... o o o o wat een ellende...

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...