Info
Kalender

De kalender is leeg

 Eigen schuld dikke bult

Gepubliceerd op 11/24/2006 1:24:00 AM - Vergruizelen

"Veeleer denk ik dat heel veel mensen zo ontzettend genoeg hadden van het kabinetsbeleid, dat ze dat zo helder mogelijk tot uitdrukking wilden brengen: de SP dus, zonder zich af te vragen of hun programma ook daadwerkelijk overeenkomt met wat ze willen."
Pierre Heijnen

Volgens meneer Heijnen is de kiezer dus gewoon dom en weet niet waar hij/zij voor kiest. Na de verkiezingen van 2003 heb ik ooit het volgende grafiek in elkaar gezet. Daarmee kan je de uitslag van de afgelopen verkiezingen eenvoudig voorspellen:

De conclusie toen was "de PvdA heeft zijn beste tijd gehad" en ik denk dat dit zeker inhoudelijk zondermeer het geval is. 't Is een truuk van gevestigde partijen te suggeren dat kiezers signalen willen geven. Ik weet niet, uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de kiezers hun keus toch echt baseren op de inhoud. Wat bedoelt ie nu eigenlijk? Dat kiezers eigenlijk PvdA hadden moeten stemmen maar dat vergeten zijn te doen omdat ze zo erg tegen het beleid van Balkenende en kornuiten zijn? Straks gaan ze nog roepen dat de PvdA haar boodschap onvoldoende over heeft kunnen brengen? Mensen begrijpen ons niet...

"Kennelijk zijn wij onvoldoende duidelijk geweest in de manier waarop wij opkomen voor een sterkere en socialere en niet te vergeten duurzamere samenleving."
Susan Cohen Jehoram

Dat is onzin natuurlijk. De PvdA moet zich gewoon anders op gaan opstellen, want daar gaat het om. De PvdA heeft uitgedragen waar ze voor staat en de mensen geloven het gewoon niet (meer). Volgens mij is dat democratie en als je dan 10 zetels verliest dan is dat ook helemaal niet erg. Over 4 jaar zijn het er nog slechts 20 en ik vind dat dikke bult eigen schuld.

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...