Info
Kalender

De kalender is leeg

 Tien jaar blackboard

Gepubliceerd op 2/19/2009 11:17:00 AM - Tijdschrijven

Via http://delicious.com/zandee kwam ik op Tien jaar onderwijs met Blackboard terecht. Dat is wel aardig om te lezen. Ik geloof dat ik in 2000 of 2001 via kennisnet gebruik maakte van gratis Blackboard. Toen ik er voor zou moeten gaan betalen heb ik zelf maar iets in elkaar geknutseld. Uiteindelijk is dat http://www.wiskundeleraar.nl geworden. Ik heb altijd gedacht dat de methode van 'eerst gratis aanbieden en dan later gaan betalen' een uitvinding was van kennisnet, maar ik begrijp dat dit een verkoopstrategie is van blackboard zelf.  Ik vind zo'n methode meer iets voor mensen die verdovende middelen aan de man willen brengen (een soort van criminelen dus), maar vooruit maar. 

Mijn conclusie was destijds dat ik niet afhankelijk wilde zijn van de 'grillen en grollen' van dit soort bedrijven of organisaties. Heb ik net een hele cursus in elkaar gefröbeld moet het allemaal weer anders. Dat nooit meer, want dat is zo zonde van je tijd. Vandaar dat ik al 8 jaar geen blackboard gebruik en ook geen andere voorzieningen waarover ik onvoldoende zeggenschap heb. Ik schreef er al eerder over.

Een citaat uit het artikel:

"Traditionele, klassikale lessen, inclusief ‘voor en nazorg’, hebben nog steeds een centrale plaats binnen het taakbeleid en het lesrooster. Als ik een elektronische les ontwikkel doet ik dit buiten de onderwijstijd om en krijg hiervoor geen voorbereidingstijd."
Tien jaar onderwijs met Blackboard

Zo is dat maar net. Het is duidelijk dat als je iets wilt met het ondersteunen van je lessen met ICT dat je veel moet investeren, maar zolang het werkt en ik er zelf grote voordelen van ondervind ga ik daar voorlopig wel mee door. Ik zou eigenlijk niet graag zonder willen, maar 't deugt natuurlijk niet dat je daar niet gewoon fasoenlijk voor gefaciliteerd wordt, maar ja, er deugt wel meer niet.

 2/21/2009 1:49:43 AM

Ik wil nog een keer iets schrijven over 'doelen' en 'middelen'. Ik denk dat daar grote verwarring over is. Nog korter door de bocht? Een ICT-voorziening die werkt is onbetaalbaar!:-)

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...