Info
Kalender

De kalender is leeg

 Criminelen

Gepubliceerd op 1/31/2009 2:27:00 AM - Vergruizelen

Ik was eigenlijk niet plan om er over te beginnen maar je moet wel een volstrekte idioot zijn als je ooit zou willen overwegen om bij te dragen aan de nieuwe website die onze oppersmurf Plasterk onlangs schijnt te hebben gelanceerd:

In de al hier en daar besproken disclaimer staat doodleuk:

BIJDRAGEN VAN GEBRUIKERS

Ten aanzien van vrijwillige bijdragen (waaronder het verstrekken van teksten, afbeeldingen, foto's en overig beeldmateriaal, geluidsmaterialen, ideeën, meningen, etc.) die door gebruikers van de site aan Leraar24 naar aanleiding van een oproep, een verzoek of anderszins worden geleverd, gelden de volgende voorwaarden:

Neem 's aan dat ik een strak filmpje maak en ik probeer dit op de website te krijgen omdat ik denk dat ook voor andere leraren interessant kan zijn. Stel je voor dat het lukt om geplaatst te worden. Wat dan? Gaat dit clubje dan bijvoorbeeld ook geld verdienen met het jarenlang rondpompen van mijn werk en de rest van de bijdragen van gebruikers? Dat is wel een soort doorzichtige vorm van oplichting. Je moet er maar 's over nadenken. Het vertoont criminele trekjes. Goh... Kennisnet, Ruud de Moor Centrum, SBL & TeleacNOT als criminele organisaties... 

 1/31/2009 4:49:30 PM

Ronald P. Was het lanceren van onderwijs zonder boeken niet zijn idee? Tja, dan moet je het vervangend materiaal eerst verzamelen en op slinkse manier onteigenen. Commercieel gezien niet zo'n dom idee om anderen het werk te laten doen en zelf de pecunia op te strijken. Maar dat principe is toch niet nieuw in het onderwijs? Alleen de vorm is anders. Bij ons zeiden ze vroeger altijd...... onderwijzer ... was ie maar van boven wijzer :-)

 Door: JaDeX

 1/31/2009 5:17:28 PM

Op de FiWiki staat dan ook heel vrolijk: "Volgens Plasterk is dit een goede manier voor docenten om zelf ideeën te bedenken en daar vervolgens anderen van te laten profiteren". En zo is het maar net!:-)

 Door: Naschrift

 2/3/2009 6:09:13 PM

Interessant is ook dit: De gebruiker doet tevens afstand van alle persoonlijkheidsrechten en/of morele rechten en soortgelijke rechten op het materiaal. Als ik de auteurswet voldoende goed ken dan staat daar in dat het helemaal niet mogelijk is om van je morele rechten afstand te doen.

 Door: Ton Zijlstra

 2/3/2009 7:47:55 PM

Ik vond de bijdrage van Arnoud Engelfriet wel verhelderend (zie naschrift).

 Door: Naschrift

 2/3/2009 9:47:55 PM

Hihi, morele rechten: "De morele rechten in het auteursrecht zijn de rechten die te maken hebben met de immateriële belangen van de auteur, zoals zijn of haar reputatie.". Dus je ziet af van elk materieel belang maar je ziet ook af van je reputatie? Ik wou dat ik daar af en toe 's van af zou kunnen komen...:-)

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...