Info
Kalender

De kalender is leeg

 Rekenzwak

Gepubliceerd op 10/7/2008 12:15:00 PM - Vergruizelen

Hoe was het ook alweer? Als je kijkt naar de gemiddelde intelligentie bedenk dan dat 50% van de mensheid daar nog onder zit. Zo was het ook de afgelopen week weer zeer vermakelijk: '23% van de scholen is rekenzwak'. In de WiskundE-brief stond er al iets over in. Het Freudenthal instituut voegt daar nog het een en ander aan toe:

"Zelfs als alle kinderen in Nederland bijna alle sommen goed zouden doen, dan nog zijn 23% van de scholen rekenzwak"

Dat woordje bijna moet er wel bij anders krijg je onzin...

Maar 't schijnt dus allemaal niet zo erg te zijn als nu wordt voorgesteld en bovendien zal het Freudenthal Instituut de komende tijd nauw betrokken zijn bij het ter hand nemen van het wegwerken van de achterstanden. Dus dat gaat helemaal goed komen..

Wat interessanter is zijn de 'succesfactoren voor goed rekenonderwijs':

Nou dat is toch werkelijk opmerkelijk. Dat verzin je niet. Je moet er niet te lang over nadenken maar 't is een vreemd lijstje. De laatste zullen de eerste zijn. De uitdaging wordt om de gezamelijkheid van het 'wat' en 'hoe' in gezamelijkheid van scholen en onderzoekers op te lossen. Ik ben benieuwd...

http://www.fi.uu.nl/nl//nieuws/inspectierapport.pdf

 10/7/2008 12:38:21 PM

Scholieren die slecht rekenen, krijgen meestal slecht onderwijs. Gelukkig is daar iets aan te doen, betoogt Leon Henkens, hoofdinspecteur primair onderwijs, in de Volkskrant van 7 oktober.

 Door: Naschrift

Geef een reactie op dit bericht


Ik ben gestopt met dit weblog. Reageren is niet meer mogelijk...